Flexibele lighting

FLUX

Nadat TEN en Elasta in het kader van het 5X5 project van Design Kortrijk onder de werktitel ‘Guardian Angel’ voor het eerst experimenteerden met rekbare verlichtingstoepassingen, zijn beide bedrijven trots om nu de opvolger te kunnen voorstellen: FLUX | flexible lighting.

FLUX werd ontwikkeld op basis van een exclusieve productietechniek van ELASTA waarmee geleidende garen op een duurzame manier worden aangebracht in een flexibele textieldrager. Op deze drager kunnen via een door TEN ontwikkelde productielijn individueel aanstuurbare leds worden aangebracht. De band behoudt na dit proces zijn oorspronkelijke flexibiliteit en kan daardoor op unieke manieren geïntegreerd worden in een breed spectrum van toepassingen.

Het huidige productieproces kan op maat van elke nieuwe toepassing worden ingesteld. Niet alleen de elastische band en de carrier kunnen aangepast worden naar eigen smaak, wens en nood, ook de lengte van de band, het aantal leds én het lichtschema zijn volledig personaliseerbaar. Hiermee is FLUX een toonbeeld van flexibiliteit, veelzijdigheid én aanpasbaarheid. 

Benieuwd hoe de FLUX ook in uw producten of diensten kan geïntegreerd worden?
Contacteer ons voor meer informatie op info@flux-lighting.be.

BEZOEK HIER DE WEBSITE

Wie is wie?

Elasta is gespecialiseerd in diverse soorten stoffen, zowel elastisch als non-elastisch. De belangrijkste markten van Elasta zijn de textiel- en meubelsector. Steeds weer worden unieke producten ontworpen voor uiteenlopende industriële sectoren. De mogelijkheden reiken mijlenver dankzij de aanwezigheid van een brede keuze aan producten, methodes en technieken. Elk product komt tot stand door middel van een hechte samenwerking met de klant (info@elasta.be).

TEN ontwikkelt maakbare en marktklare producten voor zijn klanten. Bij de ontwikkeling van een nieuw product vertrekken Product Designers steeds weer vanuit innovatieve ideeën. Creatieve vernieuwing die getoetst wordt aan de realiteit en de praktische haalbaarheid. Hiermee gaan Mechanical Engineers aan de slag om tot marktklare, innovatieve oplossingen te komen, terwijl Project Managers een project van A tot Z opvolgen en bijsturen indien nodig. Zo beantwoordt TEN de uitdagingen van klanten met unieke en op maat gemaakte oplossingen.