Arbeidskrapte, levenslang leren, knelpuntberoepen… het zijn termen die niet meer uit het economisch nieuws weg te denken zijn. En die heel wat bedrijven in Vlaanderen voor grote uitdagingen plaatsen: want hoe blijf je je klanten op een kwalitatieve manier servicen als de instroom aan nieuw talent opdroogt of de kloof tussen de schoolse kennis en de hands-on kennis op de werkvloer te groot wordt? Dan leid je die nieuwe talenten gewoon zelf op, dacht TEN-zaakvoerder Mike Matheeussen. Dat was meteen de start van de TEN Academy. 
 
De TEN Academy richt zich tot pas afgestudeerden en technische profielen die toe zijn aan een carrièrewending en die geïnteresseerd zijn in een job als mechanisch tekenaar, maar die daarvoor niet de juiste kennis en competenties hebben. De TEN Academy is een intensieve opleiding van 3 maanden door TEN-experten en 3 maanden betaalde stage, waarna de cursisten zich met recht en reden een expert mechanisch tekenaar kunnen noemen.

"Ik zag de kans om met onze experten een opleiding te ontwikkelen die de juiste competenties zou aanleren."

TEN-zaakvoerder Mike Matheeussen wil met de TEN Academy een antwoord bieden op het tekort aan geschikte profielen voor mechanisch tekenaar. Matheeussen: “Ik zag de kans om met onze experten een opleiding te ontwikkelen die de juiste competenties zou aanleren. Er was niet alleen interesse van kandidaten die hun carrière een nieuwe wending willen geven of zich willen bijscholen, maar ook vanuit de bedrijfswereld die gelooft in de noodzaak van een dergelijke intensieve opleiding.”
 
De eerste 5 kandidaten begonnen deze week aan de eerste editie van de TEN Academy. Flavie is één van de deelneemsters: “Ook al heb ik reeds een bachelor, tijdens sollicitaties kwam ik telkens competenties tekort om de job van mechanisch tekenaar binnen te halen. Met deze hands-on opleiding die door experten gegeven wordt, kan ik de nodige specifieke competenties in een heel korte periode gaan aanscherpen. Ideaal!”

Gezien het succes van de opleiding, start TEN in september 2020 een tweede editie van zijn Academy. Wie interesse heeft in een job als mechanisch tekenaar, kan zich nu hier al aanmelden voor de opleiding.