CASE

DBOX heeft een beperkt gamma van polyester dakkoffers die ze in hun eigen atelier maken. DBOX staat bekend voor ruime dakkoffers, uitermate geschikt voor veel bagage en waarin zelfs skilatten passen. De laatste ontwikkeling is een nog ruimere dakkoffer met een zeer groot volume, waarbij de aerodynamica ook mee in rekening gebracht werd. 

Het monteren van deze dakkoffer op dakrails vormde hierbij een grote uitdaging, net als de sluiting van deze koffer. 

DESIGN IT

Een eenvoudige sluiting op één positie van de dakkoffer is niet meer mogelijk. Een sluiting op meerdere punten is hier noodzakelijk vanwege de omvang van de koffer. Er mag slechts één ontgrendelingspunt zijn om de koffer eenvoudig te kunnen openen en sluiten via de zijkant, aan de stoepkant. 
Doordat DBOX een grote meerwaarde heeft vanwege zijn gladde oppervlak en 
immense volume, is het belangrijk dat het sluitingsmechanisme niet veel plaats inneemt. 
Uiteraard was de vormintegratie van de hendel en het slot een belangrijk punt. Alles moest één geheel worden. 

MAKE IT

De montage van zo’n grote dakkoffer is niet evident. Er bestaan veel types dakrails waarop de koffer moet bevestigd kunnen worden. Voor elk type wagen bestaat er wel een eigen variant, en er zijn ook meerdere types universele dakdragers op de markt te vinden. De belangrijkste specificaties voor de montageklemmen waren dat ze zeer eenvoudig in gebruik moesten zijn en dat de gebruiker geen extra tools nodig heeft. Het finale ontwerp van de montageklemmen werd een uniek model dat op alle bestaande rails past en met de hand vast te klemmen is. Voor het ontwerp was het ook belangrijk dat de patenten van concullega’s niet geschonden werden. 

De meerpuntssluiting werd een uitermate bedrijfszeker systeem dat toch compact in de koffer weggewerkt zit. Het bijhorende slot past perfect in de vormgeving van de nieuwe koffer. 

 

NEEM CONTACT MET ONS OP