CASE

Ontwikkeling van een Laser Cleaning Machine. Van POC tot geïndustrialiseerd hoogvermogenproduct, met analyse en definitie van de productarchitectuur van units in verschillende uitvoeringsvarianten (integrated-fixed, compact-mobile, full option-mobile). 

DESIGN IT

In een eerste fase heeft TEN een functionele analyse van de bestaande POC assembly en een breakdown van de componenten uitgevoerd, om een juiste productarchitectuur te kunnen definiëren. De laserknop is het belangrijkste deel van de laser cleaning machine en daar zijn een aantal technische concepten van ontworpen en gevalideerd. Op basis van de input die verkregen werd tijdens veldbezoeken en ergonomische studies konden we de vereiste en gewenste features van de handheld bepalen. Hierna is een algemeen design van de handheld getekend dat de kwaliteit van het product vertaalt naar de gewenste look & feel. 

MAKE IT

Aan de hand van een gevalideerd concept konden de TEN engineers de nodige berekeningen uitvoeren op het vlak van warmtehuishouding via een gekoeld watercircuit doorheen de verschillende onderdelen van de handheld. Ze onderzochten verschillende technieken om een optimaal werkende handheld te ontwerpen. Op basis van de ergonomische studie gekoppeld aan de verschillende functionaliteiten, werd de algemene vorm van de verschillende componenten van de behuizing geëngineerd. Het resultaat is een eerste prototype. Dat ziet er niet alleen goed uit, dankzij de toepassing van integrale productontwikkeling voldoet het ook aan de technische en ergonomische eisen. 

 

NEEM CONTACT MET ONS OP