Case

Liften Coopman heeft voor het MIVB-project in Brussel de opdracht gekregen om de oudste liften te vervangen door een nieuw standaardmodel. Naast het vervangen van de oude liften, worden ook in alle stations die nog geen of te weinig voorzieningen voor mindervaliden hebben, nieuwe liften geplaatst. 

Make it

TEN agency heeft voor dit project alle oude 2D-tekeningen van Coopman omgezet naar een 3D parametrisch model. Dankzij dit parametrisch model, waarbij heel wat onderdelen via een formulier aangestuurd worden, werd de efficiëntie aanzienlijk verhoogd. Zo verloopt er minder tijd tussen het ontvangen van de stationsplannen en het goedkeuren van de productietekeningen. 

De liftplannen worden door Coopman in verschillende fases van het project gebruikt: 

• ter goedkeuring door de MIVB van de look & feel tijdens de voorstudiefase, waarbij de technische details zoals positie motor, locatie stuurkast en oriëntatie toegangsdeuren geverifieerd worden; 

• nadat het ontwerp goedgekeurd is en de architect de exacte afmetingen bepaald heeft voor de uitvoeringplannen waarmee de onderdelen geproduceerd worden; 

• na de oplevering van de lift wordt het tekendossier als ‘As Built’ toegevoegd aan het constructiedossier. 

Dankzij de overstap van 2D naar 3D werd de totale engineeringtijd gehalveerd, terwijl de nieuwe 2D-tekeningen die uit het 3D-model volgen een veel hoger detail bieden. 
In de loop van het project werd het 3D-model nog verder geoptimaliseerd waardoor nog een extra 25% aan werk en doorlooptijd kon verwezenlijkt worden.

 

NEEM CONTACT MET ONS OP